Хамид Хамид: Протестите срещу Гешев бяха платени, зад тях стои една малка партийка!

Протестите срещу избирането от ВСС на Иван Гешев за главен прокурор бяха платени. Зад тях стои една малка партийка!

 

В това бе категоричен депутатът от ДПС Хамид Хамид, който бе гост в ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

„Още от самото начало на процедурата за избор на нов главен прокурор заявихме, че няма да се месим и коментираме. Сега вече процедурата е приключила, президентът Румен Радев издаде указ и може ясно да заявим, че протестите срещу избора на Иван Гешев бяха платени и водени от една малка извънпарламентарна партия, която явно искаше да си избере нов главен прокурор. Не може политическа партия да се меси в независимата съдебна система, както и обратното. Държавният глава не може да бъде укоряван за едно или друго действие и ние не го правим. Уважаваме мотивите на президента и ги приемаме такива, каквито си. Не пришиваме Румен Радев към нито една група“, бяха точните думи на Хамид Хамид. 

 

„Моите думи за Сотир Цацаров бяха, че неговият опит и професионализъм са богатство за България. В момента има две кандидатури за председател на КП КОНПИ, като и двете са достойни. В ПГ на ДПС не сме решили коя кандидатура ще подкрепим. Ще следим внимателно изслушването на двамата кандидати и ще направим задълбочен анализ. Никой не може да отрече опита и професионализма на г-н Цацаров. Този опит трябва да се използва“, каза още депутатът от ДПС.

 

Хамид Хамид коментра и актуални политически теми.

 

„Няма да подкрепим бюджета. Това е най-политическият закон, а ние от самото начало на този парламент сме опозиция. Този бюджет не предлага никакви реформи и никаква ефективност. За нас само се увеличават средствата за нереформирани сфери и сектори. С лека ръка бяха отхвърлени предложенията на ДПС за безплатни детски градини и ДДС-то за лекарства и книги. Защо са отхвърлени, попитайте управляващото мнозинство. Ние представихме всички аргументи и възможности, с които нашите предложения можеха да се случат. Депутатите от ДПС ходят всеки ден редовно на работа. Реагирахме остро срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента и напуснахме, защото не може официозът на езика на омразата да седне на това място. Утре имаме съвет на партията и ще излезем с официална позиция по темата. Ще анализираме и изминалите местни избори, както и ще започнем подготовка за Националната ни конференция, която трябва да се проведе в края на април или началото на май. Не съм чул за промени в ръководството. Имаме си устав и правила. ДПС работи по тях и всеки може да се кандидатира за ръководител на партията“, каза още депутатът от ДПС Хамид Хамид. 

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар