Хаджиев: 80 ранени полицаи при безредиците снощи, 126 арестувани, в палатките – коктейл „Молотов“

80 полицаи са ранени при безредиците снощи, 126 души са арестувани, в палатките са намерени складирани бутилки с коктейл „Молотов“.

Така шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев описа на извънреден брифинг резултата от снощните протести.

 

„Палатките, които бяха разпънати като форма на протест, се оказаха добро прикритие за укриване на бомбите. В една от тях – край хотел „Шератон”, колегите намериха коктейл „Молотов”. Вероятно и той е бил приготвен за използване срещу служителите на реда”, заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

 

В четвъртък всички блокади по възловите кръстовища в София бяха премахнати, разкри той.

 

„На един от филтроващните пунктове част от колегите тази сутрин намериха коктейл Молотов, който най-вероятно е бил подготвен за използване срещу българската полиция“, добави старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от „Фокус“.

„Всички станахме свидетели на брутална агресия от страна на част от протестиращите спрямо българските полицаи. След като през вчерашния ден на няколко пъти част от протестиращите се опитаха да пробият кордона, опитаха се да подпалят бали със сено, във вчерашната вечер станахме свидетели как в продължение на часове полицейските служители бяха обстрелвани с пиротехнически средства, хвърляни самоделни взривни устройства, камъни, павета, метални тръби и в резултат на тези действия оперативните ръководители на място прецениха, че за да запазим живота и здравето на служителите е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана и разцепвана. Като единствената цел беше да запазим живота на нашите служители и на мирно протестиращите граждани. Тактиката ни беше изключително пасивна, изключително щадяща. Абсолютно подкрепям решението, което взеха оперативните ръководители на силите на място. В крайна сметка няма как в продължение на дни част от организаторите да призовават за сблъсъци с българската полиция и да не се стигне до такива сблъсъци“, подчерта ст. комисар Георги Хаджиев.

 

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар