Финалът на “Западен свят” и какво още да гледате в HBO GO този месец

В средата на май сме и въпреки че социалната изолация малко по малко си отива, това едва ли означава, че ще спрем да използваме услугите за стрийминг съдържание, които през последните месеци отбелазаха сериозен възход в световен мащаб. Да, може би ще започнем да подбираме по-критично съдържанието, което гледаме, но със сигурност ще остава време за любимия сериал или някакви нови предложения. Тъкмо като идея за обновяване на списъка ви с планирани киновечери идва и този материал с моята селекция от каталога на HBO GO.

„Западен свят“

Финалът на трети сезон на „Западен свят“ (Westworld) беше излъчен в началото на май и освен че пренареди картите още веднъж, успя да посее още хаос в и бездруго сложния сценарий. Истината е, че невинаги успявах да проследя всяка сюжетна линия и да навържа нещата докрай, но изгледах осемте епизода от третия сезон на два пъти, без почивка.

Това със сигурност е едно от най-интересните неща, които, като на читатели на nixanbal.com, бих ви препоръчал да гледате в HBO GO, защото сериалът повдига толкова много въпроси около бъдещето на човечеството, хуманоидните роботи и начинът, по който би могъл да се осъществява контролът над всички тях. Уточнявам, че в „Западен свят“ не се говори за 5G и „ваксинатана Бил Гейтс“.

В трети сезон ми хареса, че основните персонажи излязоха от „парка“ и се развихриха в реалния свят. Може би най-стойностното за сериала е, че е трудно да определиш кой е прав, кой е добрият герой и кой е злодеят. Затова и самият финал беше неочакван за мен.

ЦЪК: https://hbogo.bg/serial/zapaden-svyat/sezon-3 

Колекцията на Marvel Studios

През април HBO обяви, че ще добави в каталога си цялата колекция филми на Marvel. Ако не сте ги гледали или само откъслечно – сега е моментът да минете през всички заглавия, като има и специален ред, по който би било най-добре да ги пуснете, защото, както знаете, във вселената на Marvel всичко е свързано. Всичко, случило се във филмите, следваше логическа връзка и водеше до големия финал, който дойде с последните две заглавия на „Отмъстителите“ – „Война без край“ и „Краят“.

Marvel Studios @ HBO GO

За мен, като фен на тези филми, през годините беше супер добра новина, че дори Спайдърмен, любим персонаж от детството, беше върнат във вселената на Marvel (заради придобиването на FOX от Disney). Героят на Том Холанд, вероятно най-добрият Спайдърмен досега, получи не само няколко собствени филма (+ предстоящи), но и роля в няколко от „Отмъстителите“.

Колкото до бъдещето на Marvel Studios – интересното изглежда тепърва предстои. Вече знаем кои са планираните за следващата „фаза 4“ заглавия, а началото е за Black Widow. Филм, който ще се върне назад във времето, за да ни разкаже подробности за произхода на един от основните 6 Отмистители Наташа Романов, но за съжаление идва едва след смъртта на персонажа й. Заради епидемията излизането на филма беше отложено от май за началото на ноември 2020 г., което между другото измести и други планирани заглавия на Marvel. Може би най-развълнуван съм за The Eternals, които ще хвърлят повече светлина върху началото на човешката цивилизация, поне според комиските на Marvel.

А колкото до по-далечното бъдеще – очаквам с интерес сливането на X-Men с останалите персонажи на Marvel Studios.

Така че, да, в последните дни гледам избирателно от заглавията на Marvel Studios в HBO GO, защото има детайли, които съм забравил или изобщо пропуснал и е супер интересно да откриваш нови връзки и препратки в предишните филми. Дори в скучноватия първи филм за Тор сякаш за първи път забелязах краткото появяване на Ястребово око (Hawkeye).

ЦЪК: https://hbogo.bg/marvel 

„Доза щастие“

Третото предложение за нещо, което нямах търпение да се появи в стрийминг платформата HBO GO, e българският филм „Доза щастие“, който дебютира на 17 май. От една страна е страхотно, че нова българска продукция се добавя в каталога на HBO, а от друга – премиерата всъщност не е само за България. Оказва се, че „Доза щастие“ ще бъде достъпен през платформата в още 6 страни – Сърбия, Хърватия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Вероятно знаете, че филмът е адаптация на сценариста и режисьор Яна Титова по книгата „Падение и спасение“ от 2016 на Весела Тотева, а в главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева.

Предложения от България HBO

„Доза щастие“ влиза в селекцията Предложения от България на HBO GO. В нея има 24 игрални и документални заглавия, като до есента предстоят да бъдат добавени още няколко, обещават от българския офис.

ЦЪК: https://hbogo.bg/filmi/doza-shtastie


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар