Фалшът в речта на Караянчева за Левски е обиден за всеки българин

 

Фалшът в речта на караянчева за Левски е обиден за всеки българин. Точно тази, пазителка на кюлчетата злато на своя мутренски бос и мафиотската омерта на герб, да се изтъпанчи да говори за Левски е все едно крадец- рецидивист да говори за това как краденето е неморално.

Но в тъпите й клишета имаше завоалирани послания – типични за авторитарна власт:

„Фалшиви спасители употребиха иконата Левски“ – кои са тези фалшиви спасители, г-жа ПКП? Извънпарламентарната опозиция, може би? Особено една определена коалиция, която ви влошава комфорта?

„Нека вместо да скверним Левски да останем верни на духа му“ –кой го скверни бе, г-жа ПКП? Хората виждат само едни сквернители – теб и властта на бкп-обединени начело с герб!

„Разделението не съзидава“ – напротив, много даже съзидава, когато хората се отделят от крадливи рецидивисти и ги вкарат в затвора! С крадливи рецидивисти няма как да има обединение! Как си представят нормални хора да „съзидават“ и обединяват с герб, г-жа ПКП?!

„На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи“ – не, нямаме нужда да се събираме с крадливи рецидивисти.

„Левски ще остане в съзнанието на всички българи със своята морална чистота, със светостта на неговата саможертва, с искрената човечност…“ – aхъ, ама никой не разбира какво ти, г-жа ПКП, имаш общо с всичко това? НИЩО! Ти се жертваш за боса си. А като чуя как устата ти говори за морал, се сещам само за тази на магистралните жрици.

Татяна Кристи

Твоят коментар