Учител е убит в Париж заради карикатура на пророка Мохамед

Училищен преподавател е бил намушкан и убит в предградие на Париж в петък, съобщава Ройтерс. Според цитиран полицейски източник причина за нападението са показани от учителя в клас карикатури на пророка Мохамед, които според мюсюлманите са богохулни.

Полицията е застреляла извършителя минути след извършването на престъплението. Заподозреният е бил забелязан от полицейски патрул, докато носи нож близо до мястото на нападението, съобщи БНР.

Източник от полицията съобщи, че свидетели са чували нападателят да крещи „Аллах Акбар“ („Бог е велик“). Говорител на полицията каза, че информацията се проверява, посочва Ройтерс. Според друг източник от полицията жертвата е била обезглавена при нападението, но това не е потвърдено.

През последните няколко години Франция стана свидетел на поредица от насилствени атаки, извършени от ислямистки бойци. В края на миналия месец мъж, който емигрира във Франция от Пакистан атакува и рани двама души пред бившите офиси на сатиричното списание „Шарли Ебдо“. Това беше мястото, където ислямистки бойци застреляха служители на списанието преди пет години в отмъщение за публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

Твоят коментар