Учителят Теодосий Теодосиев: Предстоят чудовищни социални сътресения

Готов съм да си плащам, за да работя с прекрасните деца, които България ражда. Светът принадлежи на маниаците. Това каза пред БНТ учителят по физика Теодосий Теодосиев.

Според него основният проблем на днешните младежи е не образованието, а възпитанието, което получават. 2-3 университета са необходими на държавата, каза още учителят.

По думите му проблемът с неразбирането на точните науки не е само български, а световен. Според специалисти по висок коефициент на интелигентност, „за да има едно дете висок коефициент на интелигентност трябва до 9. клас да е прочело поне 1000 книги по 600 страници едната. Трябва да знае значението на думите, които участват в една задача за решаване на един проблем и освен това да се занимава извънредно много с точни науки“, обясни Теодосиев.

Предстоят чудовищни социални сътресения. Първата ни грижа трябва да бъде за децата и за образованието. Ще оцелее този народ, който успеят да изпълнят интелекта на децата си.

Проблем за сегашните резултати в образованието на децата Теодосий Теодосиев откри в сбърканата ценностна система. „Онова, с което аз категорично не мога да се съглася е консумативизмът. Свят, ориентиран към консумативизъм, няма бъдеще“, допълни той.
Според него на България са й необходими не повече от 2-3 университета.

Източник/ци: https://frognews.bg/no

Твоят коментар