Ужас в Нагорни Карабах – огън с дронове, танкове и оръдия

Прессекретарят на президента на непризнатата Нагорно-Карабахска република Вахрам Погосян съобщи, че мирни селища в Карабах, включително столицата Степанакерт, са били подложени на артилерийски обстрел и призова населението да се скрие.

По-рано министерството на отбраната на Азербайджан съобщи, че арменските въоръжени сили са стреляли по населени места на контактната линия в Карабах.

Армения се обърна към Европейския съд по правата на човека /ЕСПЧ/, с искане да задължи Азербайджан да спре да бомбардира граждански обекти, съобщи представителството на републиката в Страсбург.

Над 50 населени места в непризнатата република Нагорни Карабах са били нападнати от азербайджански войски, заяви Артак Бегларян, омбудсман в Карабах, на брифинг.

 

„По предварителни данни над 50 населени места са били атакувани от азербайджански безпилотни летателни апарати и артилерия. Всички регионални центрове са сред тези населени места“, каза Бегларян.

 

По думите му са повредени стотици недвижими имоти, инфраструктура, електропроводи, газопроводи, водопроводи, техника.

 

Азербайджанските сили превзеха от арменските бунтовници в отцепилия се Нагорни Карабах стратегическа планина, която помага за контрола на транспортните комуникации между Ереван и контролирания от Армения анклав, заяви президентството на Азербайджан.

 

Азербайджанските сили са превзели високия 3000 метра „стратегически“ връх Муровдаг в Карабах, каза пред журналисти говорителят на президентството Хикмет Хаджиев.

 

Междувременно Главната прокуратура на страната съобщи, че азербайджанско семейство от пет души е било убито при обстрела, започнат от арменските сепаратистки сили по-рано днес.

 

Нови боеве в Карабах доведоха до цивилни и военни жертви и от двете страни

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар