Уволненият актьор от Габрово: Опитаха се да ми разбият мечтата, бях смачкан от държавата (ВИДЕО)

Журналистът Иво Божков предава на живо от протестите в Пловдив. Пред камерата му застана и уволненият актьор от габровския театър Даниел Михайлов.

Припомняме, че стана известно, че Михайлов е уволнен от директора на театъра Петко Койчев. „Едно от обясненията на шефа ми беше: виждам, че имаш гражданска позиция, виждам, че се опитваш да станеш известен по друг начин, не като актьор. Няма да стане. За да станеш известен като актьор, трябва да си скъсаш з…, а ти се опитваш по друг начин. Уволнен си”, разказа за случая актьорът пред журналиста Иво Божков.

След отбелязването на празника официалните гости се събраха на коктейл в местния хотел „Санкт Петербург“. Актьорът отиде там, за да чака възможност да говори с някого от силните на деня, който да му обясни защо е загубил работата си заради участието си в протеста. Стана ясно, че служители на НСО са му обещали да го пуснат, когато останалите протестиращи, обсадили входа на хотела, се разотидат.

Михайлов изрази огорчение, че е бил подведен – официалните лица си тръгнали още след церемонията за празника. „Днес се чувствам като малоумник, че съм повярвал на някаква идея, имам сълзи в очите, защото съм се борил за това място, спечелил съм кастинг и те се подиграха с мен по този начин. Наистина много ме боли“, обясни той.

„В габровския театър работят страхотни актьори, единственото, за което съжалявам е, че не посмяха да изразят позицията си. 90% от тях подкрепят протеста и са против това правителство, но всички от тях не биха излезли на протест. Това е най-лошото, защото са на държавна работа, както и аз. И днес бях смачкан от държавата“, коментира актьорът през сълзи.

Твоят коментар