Убийство посред бял ден в Шумен, извършителят е арестуван

Убиха мъж посред бял ден в Шумен. Фаталният инцидент е станал минути преди 14 часа в централната част на града. Директорът на ОДМВР-Шумен ст. Комисар Ялчън Расим обясни, че при скандал между двама бездомници единият е наръгал с нож другия, предаде Нова телевизия.

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева посочи, че е задържан 50-годишен шуменец. Първоначално той е напуснал местопрестъплението, но впоследствие е издирен и арестуван.

 

Установена е и самоличността на убития мъж. Той е на 54 години. Това съобщиха от ОДМВР – Шумен.

 

В 13.58 часа в дежурната част на областната дирекция в Шумен е приет сигнал за възникнал скандал на ул „Цар Освободител“ в града между двама мъже, по време на което единият намушкал с нож другият. В резултат на намушкването мъжът починал. Към адреса веднага са насочени полицейски екипи, съобщи „Фокус“.

Директорът на ОДМВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева са посетили мястото. Ст. Комисар Расим е посочил, че в хода на проведените незабавни оперативни мероприятия извършителят е установен и задържан. Това е 50-годишен мъж от Шумен. Към момента задържаният е отведен от полицейски екип в МБАЛ – Шумен за преглед.

Досъдебното производство е започнало с първите действия – оглед на местопроизшествието, предстои да се събират доказателства. „Има свидетели, които ще бъдат разпитани по съответния ред и ще направим всичко възможно случаят да бъде изяснен максимално бързо“, е заявила окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

По данни на свидетели мъжете са водили скитнически начин на живот и често са употребявали алкохол. Причините за възникване на скандала между тях са в процес на изясняване.

Работата по документиране на престъплението по чл. 115 от НК продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар