Тръмп обяви, че няма да участва във виртуален предизборен дебат с Байдън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че няма да участва в предизборен дебат във виртуален формат с демократа Джо Байдън, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В интервю за телевизия Фокс нюз Тръмп каза: „Няма да участвам във виртуален дебат. Това не е приемливо.“

Вторият дебат между кандидатите за президент на САЩ, Доналд Тръмп и Джо Байдън, ще протече във виртуален формат, съобщи малко по-рано комисията, която подготвя тези дебати, предаде Асошиейтед прес.

Вторият дебат на живо трябваше да е в Маями след седмица, но е било решено Тръмп и Байдън да участват дистанционно, докато модераторът и публиката ще са в града в щата Флорида, заяви комисията.

„Не мисля, че изобщо съм заразен“, отбеляза президентът на САЩ и се зарече да поднови кампанията си незабавно. Вчера той бе изписан от военната болница „Уолтър Рийд“, където прекара три дни, след като бе установено, че е заразен с Ковид-19.

„Бих искал да организирам митинг тази нощ. Исках да направя митинг и миналата нощ“, каза Тръмп.

Той похвали експерименталната терапия на фармацевтичната компания „Редженерън“, за която каза, че е била „лекът“ за него.

Хората, заразили се с вируса, развиват имунитет към него, увери Тръмп, въпреки че науката все още не е сигурна по този въпрос.

Според здравните правила в САЩ, човек в положението на американския президент, тоест с положителен резултат за коронавируса, трябва да е под карантина, защото може да предава заразата.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар