Тръмп: Никога няма да призная поражението си на изборите

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес пред група от възторжени свои привърженици, че никога няма да признае поражението си на изборите през ноември в САЩ и все още се смята за победител, предадоха Ройтерс и ТАСС.

„Никога няма да се предадем, никога няма да признаем поражението. Това няма да се случи. Не трябва да признаваме поражение, когато става дума за кражба. Страната ни преживя достатъчно.Повече няма да търпим това“, каза Тръмп в обръщение към „Похода за спасение на Америка“ – многохилядна демонстрация на негови привърженици във Вашингтон.

„Ще спрем кражбата“, заяви Тръмп на митинга, организиран в района на „Елипс парк“ близо до Белия дом, като изрази увереност, че в проявата участват „стотици хиляди души“, без да дава доказателства.

Тази демонстрация бе организирана във връзка с това, че Сенатът и Камарата на представителите в близките часове трябва да утвърдят резултатите на състоялите се през ноември президентски избори в САЩ, на които победи съперникът на Тръмп – демократът Джо Байдън, цитира БТА.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар