Тръмп: Напускам болницата, по-добре съм отколкото преди 20 години, не се страхувайте от Covid-19!

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви в Туитър, че ще напусне военната болница „Уолтър Рийд“ във Вашингтон в 6,30 вечерта местно време – 1,30 през нощта българско, предаде БНР.

В съобщението си Тръмп заявява, че се чувства наистина добре – по-добре, дори отколкото преди 20 години.

„Не се страхувайте от Covid-19, не допускайте той да доминира живота ви“, пише още Тръмп и посочва, че благодарение на неговата администрация „Съединените щати са разработили някои наистина страхотни лекарства“.

„Съобщава се, че медиите са били разтревожени, че съм излязъл от болницата в подсигурен автомобил, за да благодаря на многобройните си фенове и поддръжници, които стояха с часове край болницата, дори дни, за да изразят уважението си към своя президент. Ако не го бях направил, същите медии щяха да кажат, че съм груб“, обяви в друго съобщение американският лидер.

Всъщност Тръмп започна деня си с 18 туита само за час.

Появиха се и противоречиви информации относно сериозността на състоянието му. А медицински експерти го критикуваха за решението му да напусне лечебното заведение и да се срещне със симпатизанти, макар и с автомобил.

Тръмп помаха на събралите се пред болницата, а експертите заявиха, че решението му да излезе навън може да представлява пряка заплаха за здравето на служителите на „Сикрет сървис“, които се возят с него в автомобила.

„Очевидно, който е бил с него на по-малко от два метра или за повече от 15 минути, се смята са близък контакт и трябва да се самоизолира“, отбеляза професорът по медицина Пол Хънтър от Университета на Източна Англия.

И докато светът чака новини за състоянието му, Тръмп заля „Туитър“ с предизборни обещания за орязване на данъците, както и за по-добро и по-евтино здравеопазване. А след всяко съобщение стои и призивът „Гласувайте!“

В Белия дом са оптимисти и очакват Тръмп да се завърне на работното си място в Овалния кабинет по-късно днес.
Междувременно стана ясно, че прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани също е дала положителна проба за COVID-19.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар