Тръмп за коронавируса: Бях много зле!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза снощи, че състоянието му е могло много сериозно да се влоши и да не успее да се пребори с COVID-19, ако не са били експерименталните лекарства, които са му били приложени, предаде Асошиейтед прес.

„Аз попитах докторите днес „Колко тежко беше състоянието ми?“ А те отговориха: Можеше да стане много лошо. Вие навлизахте в много опасен стадий (на болестта)“, каза Тръмп в радиоинтервюто си за шоуто на Ръш Лимбо.

„Изглежда, че нещата вървяха много лошо, знаете какво имам предвид, нали? Искам да кажа: зле, защото вече изгубих пет души“, добави Тръмп, визирайки приятели, които е загубил в битката с коронавируса.

Той призна, че след като се е заразил с коронавируса, не е бил в „най-добра форма“. „Можеше изобщо да не преодолея болестта“ без експерименталното лечение с антитела, подчерта той.

Версията, изложена тази вечер от президента, силно се разминава с оптимистичните описания на състоянието му от неговите лекари, след като бе диагностициран с COVID-19 и се наложи да бъде хоспитализиран, отбелязва АП.

Междувременно източници в президентската администрация съобщиха, че утре Тръмп ще се появи за първи път лично на публично събитие след заразяването си с коронавируса и ще говори от Балкона на Белия дом пред публика на поляната отпред. Словото му ще бъде посветено на „мирните протести в подкрепа на закона и правовия ред“ в страната. Тръмп съобщи още в Туитър снощи, че се кани за първи път след заразяването си с коронавируса да говори на предизборен митинг пред свои привърженици в град Санфорд, щата Флорида, в понеделник.

Прессекретарката на Белия дом Кейли Макенани призна вчера, че провеждането на такова мероприятие е съпроводено с редица трудности и че „от гледна точка на логистиката провеждането на такъв митинг ще бъде много сложно“.

По-рано личният лекар на Тръмп Шон Конли каза, че при президента не се наблюдават признаци на прогресиране на заболяването и в събота той, очевидно, няма да представлява опасност за заразяване на околните.

 

Източник Новини.бг


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар