Трагедия: Вирусът уби още един учител

Поредна трагедия – още един учител у нас загуби битката с коронавируса. 56-годишният преподавател от Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново е починал в областната болница след усложнение на заболяването.

Първата жертва на Ковид-19 сред учителското съсловие в търновско стана любим преподавател по английски език. Болестта се развива за дни, той постъпва в областната болница, но след два дни издъхва.

„Загубихме колега, който няма как да изразим и да намерим нужните думи. Шокът ни е голям, защото той е в силите си, времето, когато за един учител можем да кажем, че е постигнал майсторството в професията, един от стълбовете в колектива и времето когато можеш да дава най- доброто от себе си“, каза преподавателят Евгени Коев.

„За съжаление, изказвам още веднъж съболезнование към неговите близки, това е един учител, който не успя да се пребори със заболяването. Моят апел към всички колеги е да не се прикриват първите симптоми на заболяването, а напротив – да се следят“, допълни началникът на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.

Броят на заразените учители расте, няколко от тях са настанени в болница.

„Броят на карантинираните ученици е 71, като двама от тях са с положителни тестове, броят на учителите с положителни тестове е 21 и десет контактни учители, тоест под карантина, като малко по късно имаме още двама учители с положителен тест и един клас –четвърти преминава на обучение в електронна среда от днес“, допълни тя.

Твоят коментар