Топло време днес с температури до 7-12 градуса

Топло време ни очаква днес. Минималните температури ще са от 0 до 5 градуса, а максималните температури стигнат 7 и 12 градуса. От запад облачността ще се разкъсва и намалява, валежите ще спират – най-късно в източните райони. Вятърът ще се ориентира от север и постепенно ще отслабва.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но след обяд ще се разкъсва. Ще духа умерен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде без валежи. Ще преобладава слънчево време.

 

В неделя преди обяд с повече облачност, предимно ниска, над източната половина от страната. Ще се понижат минималните температури, дневните от запад ще започнат да се повишават.

 

В понеделник и вторник ще се затопли съществено и максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°. Във вторник ще се появи западен, до края на деня северозападен вятър, ще се усили


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар