Тодор Токин: Бабикян не познава историята, или пуска поредните фейкове

„Самоназначилият се за един от водачите на протестиращите Арман Бабикян или не познава най-близката история на България, или като стопанин на сайтовете с фейк новини пуска поредната неистина.“

 

Това написа на страницата си във Фейсбук журналистът Тодор Токин.

„Защитавайки едно бъдещо служебно правителство на покровителя си Радев, Бабикян каза в „Още от деня“ по БНТ, че в България е имало много служебни правителства, а това на Стефан Софиянски било въвело валутниия борд.

Г-н Бабикян, да освежа малко претрупаната ви памет. Служебният кабинет на Стефан Софиянски действа от 12 февруари до 21 май 1997 г., когато властта бе поета от Иван Костов. Валутният борд в България бе въведен с решение на 38-то НС от 1 юли 1997 г. Какъв Софиянски, какви пет лева!

Голямата заслуга на Стефан Софиянски и на президента Петър Стоянов, който назначи това правителство бе, че на 17 февруари 1997 г. България официално подаде молба за членство в НАТО.

Слава Богу, тогава нямаше парламент, защото иначе молбата сигурно щеше още да се мотае по разни комисии. И, г-н Бабикян, не е ли крайно време вече да кажете какво смята да прави един евентуален служебен кабинет на Радев?“, пита Токин.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар