Това е прегазеният на пешеходна пътека мъж!

Близки и приятели потънаха в скръб за своя лъчезарен и усмихнат бургазлия Чавдар Христов – Чочо. 40-годишният мъж си отиде по един изключително абсурден начин, а почерненото семейство не може и не иска да приеме, че случилото се е истина, пише Флагман. Тази събота /18.01/ докато Чочо, 7-годишната му дъщеря и съпругата му са на уикенд почивка в Боровец, мъжът е блъснат на пешеходна пътека от товарен автомобил Мерцедес „Вито”. Инцидентът става около 18:50 часа на бул. „Княз Борис III”, когато той и семейството му тъкмо излизали от заведение след вечеря. Автомобилът не успява да спре на пешеходната пътека и блъска мъжа с висока скорост, след удара го влачи още около 40 метра. Ужасната сцена се разиграва пред очите на дъщеря му и жена му.

На място веднага пристига медицински екип, който транспортира безжизненото тяло на Чавдар. По-късно той издъхва в болницата.

Близки и приятели на бургазлията още са в шок от случилото се. По професия Чочо е корабен агент, от няколко години живее в София, но често се връща в родния си край, където името му винаги е било свързвано със страхотни чувства и веселие.Приятелите му, които са израснали с него, го определят като изключително добър, справедлив и стойностен човек.

Погребението ще бъде на 23.01 /четвъртък/ в столичния храм „Света София”. За да почетат паметта му другарите му от Бургас събират близките му в неделя /26.01/ в бар „ Карго” на ул. „Княз Александър Батенберг”.

Флагман.бг изказва съболезнования на семейството и приятелите на Чочо и призовава компетентните органи да вземат всички необходими мерки, за да спрат смъртта по пътищата, още повече инцидентите на пешеходните пътеки.

Към момента е ясно, че зад волана на Мерцедеса е бил 78-годишен мъж. Статистиката е стряскаща, защото все повече стават пътните инциденти заради възрастни шофьори, което доказва, че те са доста уязвими, с намалена възможност за реакция, слухови или зрителни проблеми.

„Време е у нас да въведат горна възрастова граница за шофиране на водачите след 65-годишна възраст, макар това да бъде разбрано като дискриминация, трябва да се вземат мерки“, смятат сринатите от трагичната новина близки на бургазлията Чавдар Христов – Чочо.

Източник: glas

Твоят коментар