Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен

„Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен“. Това съобщи д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където е бил настанен пациентът.

Случаят, при който 72-годишен мъж е обявен за мъртъв, издаден му е бил смъртен акт и е приет от погребална агенция, е от 13 октомври. От погребалната агенция са открили признаци на живот у него и са алармирали „Спешна помощ“.

По думите на д-р Бянкова, мъжът е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения, опитва да отваря очи. Той е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

Очаква се да пристигнат негови роднини от чужбина. Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева, че прокуратурата е била уведомена за образувано досъдебно производство, каквато е практиката при откриване на починал човек.

В такива случаи производството е по чл. 115, за убийство. В конкретния случай, въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. Тепърва ще се изясняват фактите, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ“.

Според прокурор Белева, която посочи, че не е имала подобен случай в практиката си, вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

 

Източник: БТА


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар