Тежка катастрофа на пътя Елхово – Лесово. Трима загинали, 16 ранени, здравният министър пътува натам

Трима души загинаха при тежката катастрофа тази сутрин край Лесово, предаде БГНЕС.  Ранени са 16 души, настанени в ямболската болница. Към Ямбол пътува здравният министър Костадин Ангелов.

 

Временно е ограничено движението и двете посоки на път I-7 между Елхово и Лесово. Причината е тежък пътен инцидент, съобщиха от МВР.

Сигнал за катастрофата между тир и пътнически бус е получен малко преди 6 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково.

Установено е, че тежкотоварният автомобил е с украинска регистрация, а бусът със сливенска регистрация, пътуващ за Турция.

Украинският шофьор е заспал, докато шофира. Това съобщиха от прокурата в Ямбол, цитирани от БТВ.

 

Рязкото спиране на тираджията явно е причината бусът да се вреже в тежкотоварния автомобил. Пред журналисти в София главен комисар Николай Крушарски обясни, че шофьорът на микробуса не е успял да овладее автомобила си.

Движението е ограничено в двете посоки.

Водачите изчакват на място. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.

Междувременно бе съобщено, че здравният министър проф. Костадин Ангелов пътува за ямболската болница, където в момента екипът на лечебното заведение полага грижи за пострадалите при катастрофата между пътнически бус и товарен автомобил, станала рано тази сутрин на пътя от Елхово за ГКПП Лесово.

Министърът е в постоянна връзка със спешна помощ и лечебните заведения в района, както и с РЦТХ Стара Загора.

 

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души – 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия. Трима са починали на място, сред тях е и водачът на буса.

Бе създадена организация за транспортирането на две жени от Ямбол в столичната болница „Пирогов“. Пострадалите са в тежко състояние.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар