Съпругът ми ме принуди да направя избор, който съсипа брака и живота ми

Стоях там, без да знам какво да кажа, с хиляди мисли, препускащи през ума ми. Наистина ли каза това? Правилно ли чух? Всичко започна петък сутринта, през един красив юлски ден. Наскоро ми направиха рутинни кръвни изследвания, които промениха целия ми живот. Докато приготвях закуска за малката си дъщеричка, телефонът звънна. От другата страна личната ми лекарка ме поздрави за бременността ми и ме информира, че трябва час по-скоро да я посетя, за да види как се развива плодът. Новината ме зарадва, но и леко ме притесни, защото не бяхме планирали да имаме второ дете. Когато казах на съпруга си, че ще става отново баща, по израза на лицето му разбрах, че не остана щастлив. С ярост в гласа Лео заяви, че не иска бебето и не бива да казвам на никого за бременността си. Заболя ме, но си помислих, че с времето може би ще се примири. Дните минаваха, а той твърдоглаво отказваше да обсъждаме темата. Две седмици по-късно бомбата избухна. “ Не желая това дете. Дори и нея никога не съм искал.“ – каза съпругът ми, сочейки с пръст малката ни дъщеричка. “ Ако все пак решиш да родиш, знай, че ще се разведа с теб. Избирай: бракът ни или бебето!“ – след тези думи Лео се обърна и напусна къщата.

Главата ми се завъртя. Не можех да спра сълзите, които колебливо се стичаха по бузите ми. Наистина ли той ми постави ултиматум? Не, не, това е невъзможно. Съпругът ми, бащата на дъщеря ми, ме накара да избирам. Имах усещането, че сякаш някой изтръгна сърцето от гърдите ми. Как можех да направя този избор? Как изобщо ме постави в подобна ситуация? Следващите няколко дни почти не си говорихме. Не спирах да размишлявам върху бъдещето ни. Знаех, че каквото и решение да взема, то трябва да е в полза на дъщеря ми. Седмица по-късно, със сълзи на очите, съобщих на мъжа си, че ще прекратя бременността си и ще спася брака ни. Лео доволно кимна с глава и заяви, че съм направила правилния избор, а на роднините ни сме щели да кажем, че съм направила спонтанен аборт. Същата вечер, слушайки го как лъже майка си по телефона, че бебето ни не е жизнеспособно, се почувствах отвратително. Тази нощ не можах да мигна. На следващата сутрин Лео ме заряза пред болницата и отиде на гости при свои приятели.

Докато той се забавляваше, аз убих детето си. Щом излязох от упойка, веднага съжалих за стореното и осъзнах, че бракът ми е приключил. На другия ден съпругът ми дойде да ме заведе у дома, с букет цветя и картичка, на която пишеше: “ Обичам те!“ Не можех да го гледам. Бях съсипана. Опитах се да му простя и да продължа напред, но не се получи. Депресирах се, отслабнах много, не исках да напускам къщата ни, мразех себе си и мъжа си за стореното. Ненавиждах го, че ме постави пред подобен жесток избор. За да се преборя с мъката от убийството на бебето си, се преместих да спя в друга стая. След това Лео започна да ме принуждава да кача килограми. Идваше при мен със снимки, на които изглеждах красива, буташе ги пред лицето ми и крещеше с цял глас: „Къде е тя? Къде е жената, в която се влюбих?“ Ежедневно се борих с болката. Бях на дъното и единствената светлина в мрака беше дъщеря ми.

Заради нея не сложих край на живота си, не исках да я напусна и никога повече да не видя красивата й усмивка или никога да не чуя отново думите: „Обичам те, мамо“. Веднъж, когато съпругът ми отиде на работа, за пореден път дадох воля на сълзите си. В този момент момиченцето ми влезе в стаята и виждайки ме да плача, се разплака и тя. Сърцето ми се разби. Най-накрая осъзнах, че семейните ни проблеми засягат не само мен, а и нея. Изчаках рожденият ден на дъщеря ми да мине, после събрах багажа на Лео и го помолих да напусне завинаги дома ни. Беше изключително трудно да го направя, но споменът за жестокия ултиматум и постоянната му емоционална злоупотреба, ми дадоха сили. С времето бавно започнах да се възстановявам. Все още не мога да се примиря с решението, което взех и не съм сигурна, че някога ще го направя. Надявам се, че един ден ще срещна мъжа, който ще обича мен и дъщеря ми безусловно. Не искам да е перфектен, искам просто да бъде добър човек.

Твоят коментар