Съдят турски гражданин за контрабанда на хероин за над 25 млн. лв.

Окръжна прокуратура – Хасково внесе в съда обвинителен акт за контрабанда на 286,94 кг хероин на стойност 25 824 600 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът е задържан на 14 април 2019 г. на ГКПП – Капитан Андреево. Той е превозвал наркотика в товарен камион – в пода и тавана на превозвана машина за боядисване, в керамични плочи. Общото нетно тегло на хероина е 286,94 кг, на общо стойност 25 824 600 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, сочат от прокуратурата.

Мъжът е имал и двама съучастници – Н.А. от Пловдив и иранският гражданин С.Р., който шофирал камиона. Установено е още, че камионът е тръгнал от Техеран и крайната точка за доставка на стоката е била фирма в гр. Пловдив. Получател на пратката с хероин е била фирмата на обвиняемия Н.А. в гр. Пловдив.

Два дни преди камиона да пристигне у нас, Н.А. е напуснал страната и е бил обявен за международно издирване по линия на Интерпол и с Европейска заповед за арест. Спрямо него са отделени материали от делото, като издирването и разследването по тях продължават.

Спрямо шофьора на тежкотоварния автомобил не са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление и с постановление на наблюдаващия прокурор спрямо него наказателното производство е прекратено.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар