Съдът пусна всички арестувани при протеста на 2 септември

Софийският градски съд пусна от ареста всички задържани при сблъсъците по време на предишния протест, съобщи Новини.бг.

Срещу 500 лв. парична гаранция от ареста излиза Александър Иванов. Йордан Тумбаков вместо срещу 500 лева гаранция остава на свобода с подписка.

Освободени без никаква мярка бяха Марио Николов, Кристиан Ангелов, Димитър Тодоров (задържан на първа инстанция), Мартин Аксентиев, Никола Владимиров, Любомир Аксентиев. Евгений Иванов, който беше с парична гаранция 600 лв. от районния съд, остава само с подписка.

Решението на съда е окончателно.

 

Софийският градски съд освободи от ареста единствения задържан под стража след първото издание на „Великото народно въстание“ от 2 септември, предаде БНР.

 

Магистратите отмениха и част от паричните гаранции на обвинените в хулиганство участници в протеста в деня на откриването на новата парламентарна сесия.

Александър Иванов излиза от ареста срещу 500 лв. Той беше единственият от 10-те арестувани по време на т.нар. „кървава сряда“, когото Софийският районен съд задържа за постоянно. Причината – има влязла в сила присъда за хулиганство, тоест има повторяемост на деянието му. Иванов и адвокатът му обаче отрекоха той да е хвърлял бомбички по полицаите. По скайп връзка от ареста, мъжът обясни, че даже не е бил в близост до полицейския кордон. Защитникът му беше категоричен, че задържането под стража би било репресия, за която държавата ще бъде осъдена след време.

Предстои съдът да се произнесе по искането на друг протестиращ – Димитър Стоянов, който беше глобен за хулиганство и сега обжалва решението на първоинстанционния Софийски районен съд.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар