Студ от неделя, снегът идва във вторник

Мощен антициклон ще запрати студен въздух над Балканите от вторник нататък и в комбинация с по-ниско налягане над Средиземноморието ще се създадат условия за валежи, на места и от сняг.

В събота ще е предимно облачно и на много места ще превали дъжд, в неделя вече ще е по-студено, но без валежи, както и в понеделник.

Във вторник ще започнат превалявания, първоначално на места от дъжд, които в течение на деня ще преминават в сняг. Ще вали и в нощта срещу сряда и отчасти в сряда, като валежите ще започнат първо на запад и северозапад, а по-късно ще превалява и в Южна България.

 

Тънка снежна покривка ще се образува на места в Северна България, в Предбалкана, по Високите полета на Западна България, както и в планините.  В района на София се очаква във вторник да превали дъжд, а после да го обърне на сняг, като натрупа 2-3 см.

В сряда валежите бързо ще спират и до края на следващата седмица не се очертават нови валежи. Температурите постепенно ще се повишават и и главно на изток ще надхвърлят 10, 12 градуса.

Сутрешните минимални температури през следващата седмица на много места ще паднат и под нулата. По-сериозни валежи, засега от дъжд, се очертават около 10-12 декември.

Източник: Lupa.bg

Твоят коментар