Стрелецът от Ловеч, който рани тежко жена в новогодишната нощ, остава в ареста

Стрелецът, който рани тежко жена в новогодишната нощ, докато тя играла хоро, остава за постоянно в ареста, реши Ловешкият районен съд в неделя.

46-годишният Христо Йочколовски е поискал от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение, за да може да ходи на работа.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано на втора инстанция пред Окръжния съд, пояснява Агенция „Монитор“.

На мъжа са повдигнати две обвинения – за причиняване на телесна повреда и за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Според разследването, малко след настъпването на новата година той е гърмял с незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрена. Стрелял 2 пъти, първият куршум попаднал в стена, а вторият уцелил Теодора Тодорова, която в този момент играела хоро с празнуващите си съседи на паркинг пред жилищни блокове.

На другия ден, като научил за резултата от стрелбата, мъжът разглобил пушката и я скрил в скали край Горно Павликени, където имал роднини. След задържането му направил самопризнания, но вече са били събрани всички доказателства срещу него.

Мъжът живее в апартамент в блок в местния жк „Младост“, съседен на блока, в който е жилището на простреляната жена. Работи във фирма „Идеал Стандарт“ в Севлиево.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар