Спецсъдът реши Атанас Бобоков да продължи лечението си от ареста

Атанас Бобоков да продължи лечението си от ареста реши Апелативният специализиран наказателен съд на днешното заседание. Така той остави без уважение искането на обвинения да бъде оставен без мярка за неотклонение или да му бъде наложена по-лека такава. Бобоков и защитата му повикаха това с оглед на влошеното му здравословно състояние.

Това е третият опит на бизнесмена да излезе от ареста. Той се оплаква от болки в коляното и гръбнака. В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно – медицинска експертиза, която да установи какви е състоянието му.

Съдебният състав взе решение той да остане задържан под стража предвид изследванията, изготвени от вещите лица. Според тях, както и според лекарите, изготвили първоначалната експертиза, изкуствената става, поставена в дясното коляно на Бобоков, предизвиква дразнене и причинява възпаление.

Изследванията са показали обаче, че не става въпрос за инфекция поради липсата на бактерии в пробата.

Освен това, той има и ранен стадий на ошипяване на гръбначния стълб, което предизвиква болка. На Бобоков му е наложено лечение с противовъзпалителни медикаменти и физиотерапия, което вече е започнало. Според лекарите няма пречки то да се провежда от ареста.

 

Бизнесменът беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

 

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар