Спецпрокуратурата влезе в офиси на Иво Прокопиев

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда в центъра на София, където са офисите на свързаната с Иво Прокопиев „Алфа финанс холдинг“, предава Агенция „Монитор“.

Специализирана прокуратура ръководи разследване за пране на пари във връзка с продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие „Каолин“ и това е причината за претърсването на офиса на „Алфа финанс холдинг“, каза шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров, час след като влезе в бизнесцентъра.

 

Иззети са документи на свързваната с Иво Прокопиев фирма, проверяват се и други бизнесдейности, включително и издателската.

 

Претърсването е след разрешение на спецсъда и е по разследване на пране на пари по случая с „Каолин“.

 

Срещу Прокопиев се води разследване – за пране на пари, свързано с приватизацията на „Каолин“. То е в Софийската градска прокуратура. Предпирятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.

 

Прокопиев е подсъдим и със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата. От офиса на Прокопиев обясниха, че той няма да дава изявления за действията на разследващите. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар