Собственик на ресторант в София храни бездомни от две години

В продължение на две години собственикът на столичен ресторант Мартин дава храна на бедни и бездомни безвъзмездно.

„Това са наши баби, майки, братя, това сме ние, това е България“, споделя Мартин пред Нова телевизия. „Те не са втора, трета ръка, за мен е удоволствие да помагам, чувствам се нужен“, споделя добрият човек.

Собственикът споделя, че има хора, които оценяват неговото дело, но не липсват и такива, които се възмущават. „Хората не могат да повярват, че има добро, те мислят, че доброто на всяка цена е обвързано с тъмна страна или с облагодетелстване, животът превърна българина в лош човек“. Самият той разказва, че някога също е бил измамен, каквито са и повечето от редящите се на опашката за храна.

Чакащи за кутийките с храна са не само хора без дом, но и такива, които в джоба си имат жълти стотинки.

„Имало е случаи, в които съм се хранел с 20 лв. на месец“, споделя Мартин, който преди години бил измамен от роднини заради имот и останал без покрив над главата си. Той казва още, че ако не се е редил на такава опашка за храна, би оцелял много трудно.

84-годишната Лиляна е вдовица с 41 години трудов стаж и болен син. Тя получава малка пенсия, с която си купува лекарства. Тя поделя, че няма хладилник, а единственото, което я крепи, е да не е в тежест на младите.

Твоят коментар