Смартфоните на OnePlus и Oppo изглежда ще стават все по-подобни

OnePlus и Oppo са два китайски бранда с един собственик (BBK Electronics), като нерядко устройствата от двата са имали някои сходства. Сега става ясно, че отделите им за проучвания и разработки се сливат в един, което вероятно означава, че ще виждаме все повече подобни модели.

Новината тръгна от китайските медии, но беше потвърдена от OnePlus в официално изявление към Android Authority. В него се казва, че OnePlus ще продължи да оперира независимо, но процесът по интеграция на R&D отделите им с Oppo се случва с цел оптимизации и по-нататъшен растеж на компанията. 

Първоначалният източник на информацията посочва, че споделянето на R&D отдел между OnePlus и Oppo ще бъде подобно на ситуацията при Xiaomi и Redmi. 

Промените обаче на касаят софтуера. Поне засега двете компании ще продължат да използват своите открояващи ги модификации на Android – съответно Oxygen OS и Color OS.

Е, дори смартфоните Oppo да не се появят официално скоро в България, може би OnePlus ще успеят да компенсират с присъствието си. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар