Смартфоните в серията Galaxy S11 ще имат значително по-големи батерии от S10

Samsung се подготвя за сериозно увеличение капацитета на батериите в следващото поколение смартфони от серията Galaxy S11. Това съобщава сайтът SamMobile.com и Twitter профилът @universeice, които спекулират, че причината може да е въвеждането на 5G при всички модели догодина. 

Потвърждение засега имаме само за най-компактния модел, очакван догодина под името Galaxy S11e. Според споделената мътна снимка на батерията му, тя може да има капацитет между 3800 и 4000 mAh. Това е много сериозен скок спрямо Galaxy S10e, чиято батерия беше с капацитет едва 3100 mAh. 

Така може да се окаже, че Galaxy S11+ ще бъде оборудван с 5000 mAh батерия, пише @universeice.

Причината вероятно е 5G поддръжката при новите устройства, а също и новите дисплеи с по-висока опреснителна честота, каквито се говори, че Samsung ще въведе при S11. 

Появи се и изображение, което показва какви са батериите при актуалните в момента смартфони на Samsung – правоъгълни, докато при S11e кадърът разкрива квадратен дизайн. Това вероятно ще позволи по-сериозен капацитет и логично ще доведе и до сериозни промени по дънната платка. 

Разбира се, всичко това не е официално потвърдена информация от производителя, така че имайте едно наум.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар