След серия тежки инциденти на АМ „Тракия“: Започва ремонтът между Чирпан и Стара Загора (ВИДЕО)

Дълго чакан ремонт за шофьорите по магистрала „Тракия“. От понеделник започва поетапно работата в отсечката от Чирпан до Стара Загора, предава бТВ.

Първо ще се ремонтират 12 километра от общо предвидените за асфалтиране 52.

Ремонтът започва от 156-ия км до 168-ия. Вече има поставени знаци, които да предупреждават шофьорите да намалят скоростта.

Движението ще бъде отбито в отсрещното платно. Заради лошата настилка преди две години от АПИ въведоха ограничение от 90 км/ч в участъка от Чирпан до Стара Загора.

Много от шофьорите обаче не спазваха това ограничение и получиха глоби.

Георги Величков пътува често по магистралата. Пловдивчанинът е завел дело срещу Пътната агенция, след като на три пъти бил глобен да шофира над скоростта от 90 км/ч, въведена в компрометирания участък.

Именно в участъка, който първоначално ще се ремонтира, стана тежката катастрофа преди три месеца. Загинаха петима души, след като камион връхлетя в насрещното и смачка пет коли.

Шофьорите все още не вярват, че дългоочакваният ремонт е на път да се случи.

Ремонтът не отказва Георги Величков от съдебната битка за лошите пътища.

Първият етап от работата трябва да приключи в края на октомври. Ако времето позволи, ще се работи и по ремонта на следващите 40 км. Платното в посока София е предвидено за ремонт за следващата година.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар