Скръбна вест! Само на 45 години си отиде журналистът Димитър Димитров – АвтоМитак

Вчера колегите журналисти от сайта Факти съобщиха за кончината на Димитър Димитров, познат на близки и колеги като АвтоМитак. Отиде си на 45-годишна възраст, съвсем без време, една легенда в автомобилната журналистика. Той бе човек с уникални познания в автомобилната тематика, говорещ свободно френски, английски и руски език, Димитър Димитров винаги е бил на ТИ с автомобилите, още преди да започне да работи във вестник АВТОпазар.

А това се случва през далечната вече 1998 година. Основен автор на култовата рубрика в най-четения по онова време авто вестник „Автомобилът на старо – плюсове и минуси“, той всяка седмица даваше професионални съвети на хората за това какъв автомобил да изберат. Дълги години е и главен редактор на вестника, който в ерата на цифровизацията бързо се преструктурира в най-големия автомобилен сайт у нас – mobile.bg.

С течение на времето, автомобилната рубрика на mobile.bg, свързана с всичко най-ново и най-интересно от света на колите се прехвърли и в сайта ФАКТИ, където Димитров продължи да пише до сетния си дъх. В негова памет публикуваме първата му статия във вестник АВТОпазар от месец ноември 1998 година, а ТУК можете да видите статии от последните години на неговото творчество. Почивай в мир АвтоМитак и нека силата бъде с теб и на оня, по-хубав свят!

vihrogon.bg

Твоят коментар