Скандалът! Костадин Ангелов: Общинари се прередиха при ваксинирането в Сандански

Общинари се прередиха при ваксинирането в Сандански

 

Вчера, 9 януари 2021 г., малко преди 18.00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. Това написа министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов във Фейсбук. 
Редът за ваксиниране в Сандански е нарушен от общински съветници. Те са вписани за имунизиране без право. Отговорните лица ще трябва да дадат обяснения. 

 

 

Той уточнява, че в COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.

„За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 1 януари 2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции“, посочва министър Ангелов.

„Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“, пише още той.

По-рано днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви пред БНР, че ако има виновни лица по случая с ваксинираните общински съветници в Сандански, те ще бъдат наказани.

„Дори да са били благородни намеренията им – да оползотворят едни останали дози в Сандански, всяко отклонение от Националния ваксинационен план дразни хората“, обясни той.

 

Ето пълното изявление на здравния министър:

„Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански. За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции. Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план. Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар