Скандално! Съселяни не пускат санитарка да се прибере, защото работи в COVID отделение

Дъщерята реве – майко недей идвай, забранено е да се прибирашВидео: bTV

Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е принудена да спи навън, докато дава дежурства, съобщи bTV.

Заради обществено недоволство не може да се прибере у дома си в село Равнец, а внуците ѝ са отстранени от училище.

 
Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в COVID отделението на болницата за 45 дни. Още с първите дежурства се сблъсква със страха на хората в селото ѝ

„Дъщерята реве – майко недей идвай, забранено е да се прибираш. Бях 12 часа дежурство и отидох на плажа под моста да спя. Защо ми забраняват да се прибирам вкъщи? Каква ми е вината, че съм решила да помагам на хората“, плаче жената.

Йорданка остава да спи в хирургичното отделение. В селото ѝ обаче недоволството продължава.

Родителите от селото са разделени – едни са против внуците на Йорданка да влизат в клас, други – предлагат алтернатива.

„Ако нейните внуци дойдат на училище, ние ще спрем нашите деца. Защото децата са преносители, кой е казал, че бабата не е болна? Колко лекари и медицински сестри починаха, въпреки че са с предпазен екип“, казва Ваня Иванова, майка на първокласник в Равнец.

От сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в училище. По-късно едното е развило грипоподобни симптоми.

В селото са категорични – или санитарката да не се прибира, докато работи в COVID отделението, или внуците ѝ да не ходят на училище.

Твоят коментар