Симеонов: Оттеглихме Закона за политическите партии, за да търсим по-широко съгласие в НС

Оттеглихме Закона за политическите партии, за да търсим по-широко съгласие и консенсус в Народното събрание. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Тези предлоежния по чл. 53 се внасят всяка първа сряда и всяка политическа партия на ротационен принцип има право да внесе. Ние „Обединени патриоти“ внесохме нашето предложение, което е свързано със Закона за политическите партии, в който новият елемент е ограничаване на правото за финансиране от юридически лица и фирми на политическите партии.

Валери Симеонов поясни още, че „Обединени патриоти“ предлагат още да се ограничи максималният размер на субсидията до 6 млн. лв. На въпрос дали може да има отстъпление, Симеонов заяви, че е възможно.

„Сутринта имахме политически съвет с ръководтвото на ГЕРБ и НФСБ и ВМРО. Обсъдихме въпроса и по тяхна молба и настояваме решихме да изтеглим този законопроект и да го внесем в момента, в който получим едно по-широко съгласие и консенсус в Народното събрание. С други думи засега решихме да направим консултации с другите политически сили в парламента, за да може да не се превръща в говорилня толкова важна тема“, заяви още Симеонов.

Според него идеята да има по-широк консенсус. „В коалицията се разбрахме да потърсим малко по-широко съгласие“, посочи още Симеонов.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар