Сестри Стоеви отново станаха европейски шампионки по бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви станаха за втори пореден път европейски шампионки по бадминтон при женските двойки и затвърдиха доминацията си на Стария континент в тази дисциплина. Сестрите от Хасково (26 и 25 г.) победиха на финала на първенството в Украйна англичанките Клоуи Бърч и Лорън Смит с 2:0 (14, 19) и така завършиха турнира без нито един загубен гейм.

 

На последното европейско първенство по бадминтон – в Уелва (Исп) през 2018 г., Габриела и Стефани станаха за първи път шампионки. Преди това те имат сребърен медал от Евро`17 в Дания и златно отличие от Европейските игри в Баку през 2015 г. В колекцията им са още сребърен (Казан 2016) и бронзов (Базел 2014) медали от европейските отборни първенства за жени.

 

Сетри Стоеви имат и сигурна квота за олимпийските игри в Токио през лятото, където ще се опитат да подобрят класирането си от Рио`16, когато завършиха трети в предварителна група D и не успяха да стигнат до директните елиминицации.

 

„Радваме се, че започнахме така добре годината – с три поредни финала (б.р. – другите бяха на турнири в предишните седмици), и най-после спечелихме един. Сега предстоят много отговорни турнири и най-вече олимпийските игри, които са най-голямата ни цел“, казаха Стоеви след победата.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар