Сенатори и конгресмени молят Доналд Тръмп да спре „този позор“ (Снимки)

Има протестиращи вътре в сградата на Капитолия, има протестиращи хиляди от двете страни на Капитолия, има и изстрели за съжаление, има и тежко ранени хора – поне един или двама. Конгресмените и сенаторите са изведени от самата централна сграда и са в съседните сгради по тунелите под Капитолия“.

 

Това заяви за „По света и у нас“ преподавателят в Американския университет във Вашингтон Асен Асенов.

По думите му сенатори и конгресмени молят Доналд Тръмп да бъде много по-ясен и да излезе публично и да осъди тези постъпки и да призове протестиращите да напуснат района на Капитолия.

„Това, което също е ясно, е, че мнозинството от сенатори и конгресмени са твърдо решени да продължат напред със законовата процедура по утвърждаването на избора на новия президент“, каза университетският преподавател.

Според него напрежението може да ескалира.

„Силите на реда бяха много пасивни, самият Доналд Тръмп каза на събранието по-рано днес, че силите на реда са на тяхна страна, т.е. той даже им каза: „Нека заедно да тръгнем към Капитолия, аз ще бъда след вас“, след което се прибра в Белия дом, така че в този смисъл самият Доналд Тръмп носи директна отговорност за това, което се случва, но хората смятат, че той трябва да бъде много по-активен и да спре този позор“, каза още Асенов.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар