СДВР предупреди: Има призиви за ескалация на напрежението на протеста на 2 септември

Има призиви в социалните мрежи за ескалация на напрежението на протеста утре, съобщи старши комисар Иван Георгиев от СДВР по време на брифинг свързан с опазване на реда във връзка с планираните демонстрации.

 

Той отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече спокойно.

 

СДВР предприема специални мерки за планирания утрешен протест по време на заседанието на Народното събрание. За протеста в Столичната община има подадено официално заявление. От полицията отбелязаха, че имат информация, че не следва мероприятието да бъде мирно.

Утре ще бъдат предприети мерки и за нормалното преминаване на хората. От пътната полиция призоваха гражданите за търпение.

 

Уважаваме мнението и правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията и при забелязване с такива граждани, които са с ясни намерения за нарушаване на обществения ред.

 

Това каза старши комисар Иван Георгиев от Отдел „Охранителна полиция“ към СДВР на брифинг.

 

От „Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи във връзка с предстоящите утрешни мероприятия в СДВР е придобита информация от публичнодостъпните електронни медии за предстоящо мероприятие в района на площад „Независимост“ утре на 02.09.

 

От страна на СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия“, допълни той.

Ст. комисар Георгиев отправи апел гражданите да искат съдействие от органите на МВР, ако забележат провокатори и да ги посочват на полицаите, за да може протестното мероприятие да протече без ескалация на напрежението.

На всички възлови места в столицата ще има служители на „Пътна полиция“, които ще се грижат за реда и спокойствието, каза Тони Славев от отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

 

„Имаме подготвена организация, ако се стигне до ескалация на напрежението. Надяваме се да не се стига до това. Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София. Ще бъдат паркирани, където преценим, че е целесъобразно“, допълни той.

„Във връзка с утрешното мероприятие от страна на „Пътна полиция“ ще бъдат предприети всички необходими мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На всички възлови места ще има служители на „Пътна полиция“, които ще се грижат за реда и спокойствието.

 

Призоваваме всички граждани да запазят спокойствие, да изпълняват указанията на служителите на „Пътна полиция“ и да бъдат малко по-търпеливи“, посочи Славев


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар