СДВР: В гонка с полицията 4-ма младежи са изхвърлили пликове с дрога от колата си

„Полицията прави опит да спре „Мерцедес“ чрез звуков сигнал, автомобилът обаче следва посоката си и не спира, случката е в района на бул. „Христофор Колумб“ в София. Това съобщи по повод снощната гонка между полиция и младежи в кв. „Дружба“ завършила с 4-ма задържани директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев. Ето какво добави:

 

„Колата е самокатастрофирала, 4 души са задържани, 3-ма от тях осъждани за разпространение на наркотични вещества. Водачът е отказал да бъде тестван с кръвна проба за алкохол и наркотични вещества, по време на гонката от колата са изхвърлили два полиетиленови плика с тревиста субстанция“.

 

„През 2018 г. единият от тях е нанесъл средна телесна повреда на полицай след като отказа да се предаде. Намериха се зелена тревиста маса, амфетамин, палки бухалки и хладно оръжие. Поведението им е арогантно и фриволно. Задържани са в 8-мо РУ и е предявено досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества. Няма употреба на огнестрелно оръжие от МВР при задържането“.

 

„След премахването на КПП-тата целият ресурс е пренасочен към борбата срещу битовата престъпност. Двама от задържаните са осъждани“.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар