Сгрешена навигация прати ГДБОП в дома на мирно семейство с бебе, ритали майката, били бащата (Видео)

Миналата седмица ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

 

С бТВ обаче се свързва семейство от столичния квартал „Левски Г“, което твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

 

Миналия понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“.

Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“.

Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“.

Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“.

Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“(…)

Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова в „Тази сутрин“.

 

Много хора с качулки и автомати почнаха да разбиват, да крещят, а аз викам „бебето, бебето“. Другата ми дъщеря също излезе и започна да плаче, казвахме им: „Имат грешка“, а те ни викаха: „Боклуци, млъкнете!“, описва тя. Имало и цивилни пред вратата им, които също не обърнали внимание на опитите да им обяснят.

 

По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

 

Дъщеря й от разбивания апартамент, без да знае какво се случва, в ужаса си й звъннала по телефона и казала „Убиват ни, ела спаси детето“.

Освен зетя, който е бит, дъщеря й с 4-месечното бебе също е ритана, описва майка й. Семейството спяло.

 

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

 

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила.

 

„Бях на земята без да се съпротивлявам, но имаше удари по главата, гърба“, разказа самият млад мъж, който обаче не показа лицето си по телевизията. „Бях безсилен, нищо не можех да направя. Сложиха ми белезници, а после ми пуснаха и електрошок, без изобщо да се налага“, твърди той. „Боклук“ бил отговорът и на неговите въпроси.

 

След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или кажат нищо.

 

На Десислава обаче никой не й обяснил и не се извинил. 15 минути не знаехме какво се случва, казва тя. Звъняла на 112 и молела да пратят полиция и линейка, защото й пребили децата. От полицията никой не ни потърси, линейката дойде след час, каза жената.

„Да, виждаме ГДБОП, качулки, полицаи, но нищо не знаем. Като дойде шефът на оперативната група да обясни, че стават грешки, го попитах не проучват ли кой живее там. „Г-жо, MAPS ни подведе – навигацията“, бил отговорът му, цитиран от жената.

Зет й бил целият ден с високо кръвно, дъщеря й била с болки в гърдите и в гръбнака, защото раждането било със секцио и още не може да се възстанови. А стресът остава – будим се през два часа нощем, описва Крумова.

Шефът на ГДБОП Любомир Янев потвърди на брифинг миналата седмица, че има такава грешка, но отказа информация до приключване на вътрешна проверка.

 

 

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар