Ръководството на ПП АБВ отбеляза Националния празник на връх Шипка

Ръководството на ПП АБВ отбеляза Националния празник на връх Шипка заедно с водачите на листите на партията за Стара Загора – д-р Емил Стоименов, за 24 МИР в София и за Кърджали – д-р Пламена Заячка, и за Плевен и Пловдив – Веселин Плачков. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Пред Паметника на свободата д-р Заячка подари на президента Румен Радев първата бройка на традиционния Патриотичен календар, който ПП АБВ издава всяка година.

Първата дата, с която започва отброяването на дните в календара, започва именно от 3 март – Денят на Освобождението на България от османско иго. Зам.-председателят на партията Любомира Ганчева подари мартеница на държавния глава с пожелания за здраве.

А лидерът на партията Румен Петков поздрави българите от легендарния връх:

Днес българският народ с цялото си величие трябва да отвоюва държавата си от тези хора, които са я узурпирали, каза той във видео, публикувано във Фейсбук.

„Честит празник. На този свят връх, 143 години по-късно да не забравяме кои ни освободиха, да не забравяме нашите герои, да не забравяме българщината, да не забравяме славянството“, каза Румен Петков.

„Днес е най-големият ден на България, днес е денят, в който България отново трябва да се изправи и българският народ с цялото си величие да отвоюва държавата си от тези хора, които са я узурпирали. Честит празник! Да сме горди с историята си и да си дадем шанс да сме горди с утрешния си ден. Честит празник“, каза още лидерът на АБВ.

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар