Руският министър на здравеопазването: Животът ще се нормализира най-рано през февруари

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като „сериозна“. По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса. В Русия остават в сила някои ограничения като забрана за международни полети, която вчера бе удължена до август. Но има и облекчения – отворени са ресторантите и залите за фитнес и са разрешени вътрешните полети при спазване на социална дистанция и някои условия.

Русия е съобщила за 667 883 случая с коронавирус, с което е трета в света по абсолютен брой, съобщават БТА и Новини.бг. Същевременно по официални данни починалите от COVID-19 в страната са само 9859, тоест далеч по-малко от другите силно засегнати държави, което поражда съмнения, подчерта Ройтерс.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар