Рекорд по оздравели в Италия. Китай обяви край на епидемията от коронавирус

Италия постави рекорд по оздравели в събота с 1434 души за ден и общо 12 284 по данни от ежедневния бюлетин за коронавируса на кабинета Конте.

Другата добра новина е спадът при новозаразените със 750 – от 4401 души в петък на 3651 в първия ден на уикенда. Починалите са 889 и общо 10023.

Италианският заместник-министър на здравеопазването Пиерпаоло Силери заяви, че мерките за блокиране на страната „започват да работят“ и че броят на новите случаи на коронавирус вероятно скоро ще спадне.

„Ние живеем в пика на тази епидемия“, каза Силери пред Би Би Си и отбеляза, че скокът в броя на съобщените инфекции през последните няколко дни е резултат от провеждането на повече тестове.

„Вярвам, че след една седмица, максимум 10 дни, ще видим спад в позитивните за Covid-19 случаи“, добави той.

В събота броят на починалите в Италия от коронавирус нарасна с 889, а общият им брой от началото на заразата достигна 10 023. Броят на заразените с Covid-19 пък се повиши с 5 974 до общо 92 472.

В разгара на пандемията в Европа и Америка, властите в Китай обявиха края на епидемията с коронавируса в страната.
Това съобщил на брифинг официален представител на държавния комитет по въпросите на здравеопазването, цитиран от РИА Новости.
Той заявил,че към 28 март числото на заразените в Китай е под 3000.
Китай обяви край на епидемията от коронавирус

Китайската национална здравна комисия обаче предупреди в неделя, че страната може да се сблъска с нова вълна от коронавирусни инфекции в резултат на увеличаване на броя на внесените случаи.

„Китай вече има натрупани общо 693 случая, постъпващи от чужбина, което означава, че възможността за нов кръг от инфекции остава сравнително голяма“, заяви говорителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Смъртността от коронавирус нараства в Испания с 838 до 6 528 за последните 24 часа

Испанските здравни власти обявиха в неделя, че общо 838 души са починали от коронавирус през последните 24 часа, като броя на смъртните случаи от инфекцията достигна 6 528 в цялата страна, увеличавайки се с близо 15% в сравнение с вчерашната актуализация на данните. Ежедневният скок на смъртните случаи в Испания е рекорден за трети пореден ден.

Общо 78 797 испански жители са били позитивно тествани за Covid-19 до момента, след като страната потвърди нови 6 549 инфекции за една нощ. Така броят на случаите с коронавирус се повиши с 9% в сравнение с актуализираните данни от събота.

Междувременно 14 709 души бяха успешно излекувани от коронавирус в цялата страна, докато 4 907 испански граждани се намират в критично положение.

Русия добави 4 нови смъртни случая и 270 новозаразени от Covid-19

Броят на смъртните случаи в Русия се увеличи с четири през последните 24 часа, за да достигне осем, съобщиха в неделя здравните служби на страната.

Междувременно Русия регистрира 270 новопотвърдени случая на коронавирус за същия период, като в столицата Москва са отчетени 197 новозаразени. По този начин общият брой на заразените в страната нарасна с 21% в сравнение със събота, достигайки 1534, което бележи най-рязкото ежедневно увеличение на новите случаи от началото на епидемията.

Общо 64 души успешно са се възстановили от болести, свързани с вируси, съобщиха здравните власти.

Русия също така разкри, че досега 273 000 души са били тествани за Covid-19 в цялата страна.

19 минути, Гласове, Факти БГ
Твоят коментар