Разхерметизиране е причинило аварията на газопровода България – Гърция в района на Петрич

Разхерметизиране е причинило аварията на газопровода България – Гърция в района на село Кулата в община Петрич. Това съобщиха от ОДМВР – Благоевград, предаде агенция „Фокус“.

 

В следствие на инцидента са нанесени материални щети в размер на 13 линейни метри тръба за газопровод.

На 27 юли авария възникна на газопровода България – Гърция в землището на село Кулата в Община Петрич. В 08.02 се е случило рязко спадане в налягането на системата, което е установено от дежурните служители, които са реагирали веднага.

Павлин Иванов, представител на фирмата, работеща по съоръжението каза пред журналисти, че аварийната система се е задействала веднага и газът е бил спрян. „Половин час по-късно вече бяхме на мястото на инцидента, където установихме, че има производствена авария. Не е имало възникването на пожара, нито взрив”, заяви той.

Аварията е предизвикала нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран „Кулата“. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция.

 

При аварията няма пострадали. Ползвателите на газопреносната мрежа ще бъдат уведомени своевременно за възстановяването на газоподаването.

Междувременно стана ясно, че под ръководството на Районна прокуратура – Петрич се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216а, ал. 1 от НК – нарушаване целостта на газотранспортна система.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар