Радев се държи нелепо. В армията не изпращат първо войската, а след това да се пита трябваше ли да ги нападаме

Самият президент още през декември обяви 28 март като първата възможна дата за избори. Всички бяхме с нагласата, че това ще е датата, защото в своето изявление президентът звучеше непреклонен – колкото по-бързо, толкова по-добре за държавата.

Вчера стана ясно, че и кметовете на населените места, които пряко участват в подготовката на изборния процес, също са с нагласата, че това ще бъде датата и дори вече са започнали разговори със здравното министерство, както и предварителни подготвителни действия, които не изискват указ.

Тази дата беше отново потвърдена преди празниците и в последствие като че ли някой забрани на президента да говори за първата възможна дата и той започва да се консултира с всички и за всичко. Стигна се до там, че той утре ще се консултира и с извънпарламентарни сдружения.

Това коментира в ефира на бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Редно е, когато някакво становище бъде публично оповестено, то най-малкото да бъде отстоявано или да се обясни какво налага неговата промяна, смята тя.

Ако се вземе едно решение, смятам, че президентът, който толкова очакваше парламентарни избори или предсрочни избори, сега е нелепо да няма мнение. Все пак Радев е бивш военен. Надявам се, че в армията не изпращат първо войската, а след това да се пита трябваше ли да ги нападаме и кога точно. Нелепо е всичко това. Ние от ГЕРБ сме готови за избори по всяко едно време, категорична е Атанасова.

Ние не работим кампанийно, нашият контакт с избирателите никога не е преставал. Така че дали на 28 март, април или май, ние сме готови, заяви тя.

Твърд привърженик съм на електронно дистанционно гласуване. Преди няколко години заедно с колеги бяхме вносители на такъв законопроект. Той обаче не получи подкрепа. Тогава всички твърдяха, че това е изключително скъпо, изключително необезопасено. Според мен гласуването по пощата крие рискове, а и виждаме какво се случва в другите страни, където съществува тази практика. Пресен пример са САЩ. Така че съм против гласуване по пощата съм.

Дали и как ще се гарантира правото на глас на българите в чужбина депутатът разчита, че ще се поучим през следващите два месеца от предстоящите избори по света в пандемични условия, както и от отминалите, проведени в същата ситуация. „Смятам, че до края на март мерките ще бъдат отхлабени навсякъде, ваксинирането ще се засили и хората ще имат по-добри условия за гласуване“, посочи тя.

Твоят коментар