Радев при протестиращите: Не на страха! Мутри, вън! – ВИДЕО

„Не на страха! Ще си върнем България! Мутри, вън!“ – с тези думи държавния глава Румен Радев приключи под бурни аплодисменти словото си пред събралите се в подкрепа на президентската институция демонстранти на „Дондуков“ 2.

Събитието беше организирано и посетено от представители на различни политически сили, активисти, юристи и редови граждани. То дойде в отговор на акцията на прокуратурата в президентството и арестите на хора от екипа на Радев. „Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си, коментира Радев.

Той излезе от президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

„От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много години я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се разлива на площада“, заяви Радев.

Според него предстои битка „за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни, за справедлива, модерна и европейска България“.

Множеството скандира след словото на президента „Мутри, вън!“, „Гешев е позор!“, „Борисов, оставка и затвор!“.

Твоят коментар