Радев пред президенството: Да изгоним мафията от изпълнителната власт! Мутрите вън! (Снимки+Видео)

Българската мафия постигна невъзможното, обедини партии от целия политически спектър.

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова слезе при протестиращите в негова защита.

 

Мафията – вън, неколкократно призова държавният глава.

 

„Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора – млади и стари и това също не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт“, каза Радев, заобиколен от всички страни, чувствайки подкрепата на множеството. 

 

И продължи:
„Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии.

 

Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме.

Защото твърде много бяхте строители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада.

Но днес гневът се излива на площада – гневът от лъжите, от грабежа, от произвола, от рекета, гневът от всичко онова, което прокуди 2 милиона българи зад граница и днес притеснява всеки един от нас. Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.“

Радев помоли полицията да се отдръпне и да не го пази и се смеси със събралите се демонстранти.

 

От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата, заяви Радев. Множеството отговори с възгласи „Оставка“.

 

В края на словото си президентът цитира италианския прокурор Джовани Фалконе – борец с мафията и каза, че те са негово верую от дълги години: „Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж!“

 

И отново призова:“Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън! В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България!“

 

Над 1000 демонстранти спонтанно се събраха пред президентството след 18 ч, след като по-рано днес бяха задържани секретарят на Радев – Пламен Узунов, съветникът Илия Милушев, както и бизнесменът Пламен Бобоков. Това е трето задържане на Бобоков. През деня прокурори влязоха в президентството.

 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар