Първият смартфон с HarmonyOS на Huawei ще се появи през 2021 г.

През 2019-а Huawei официално представи своята операционна система HarmonyOS, която се очаква в бъдеще да замени Android и да бъде в основата на екосистемата устройства на китайския производител. На пазара в Китай вече се предлагат телевизори с HarmonyOS, но първият смартфон с нея изглежда ще дебютира през 2021 г. 

Новината идва от китайските медии, които цитират самия Ричард Ю. Според информацията очакваният тази есен Mate 40 ще бъде последният смартфон на компанията с Android, а през 2021-а ще видим първия модел с HarmonyOS. 

Говори се, че тази седмица, по време на 2020 HDC Developers Conference, ще бъде представена нова версия на HarmonyOS, като още тази година ще видим и нов смартчасовник и гривна с нея. Вероятно става въпрос за Huawei Watch Fit и Huawei Watch GT2 Pro. 

Смартчасовник с HarmonyOS не е никаква изненада, тъй като от Huawei са признавали, че досегашните им модели вече използват олекотена версия на тази операционна система.

Дали първият смартфон със собствената операционна система на Huawei ще бъде очакваният рано догодина Huawei P50 или модел от изцяло нова серия – предстои да разберем. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар