Първият ваксиниран духовник у нас е епископ Тихон

Българскат православна църква даде пример за ваксинация. Викарият на патриарх Неофит – епископ Тихон, стана първият духовник у нас, който се имунизира срещу коронавирус. Той направи това публично в столичната болница „Света Анна“, веднага след като инжекция бе поставена и на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Така 75-годишният духовник е първият клирик на БПЦ, ваксиниран срещу смъртоносния вирус.

Епископ Тихон е завършил средно медицинско училище в Германия и е работил като фелдшер в болница в Щутгарт. Днес той е викарий на Българския патриарх Неофит и с ваксинирането си показва, че имунизацията срещу Ковид – 19 се одобрява от Църквата и се препоръчва като единствен засега вариант за справяне с пандемията.

 

 

„Искам да изразя своята благодарност към тези невероятни усилия и към всички, които направиха възможно тази ваксина да бъде достъпна за всички нас“ Самият той е ваксиниран срещу всичко, срещу което е възможно. Бил е свидетел на дете, болно от детски паралич, и тогава треперили да не се заразят, а посрещнали с радост новината, че има ваксина. „Сега за тази ваксина трябва да убеждаваме хората да го направят, което е жалко“, изрази съжаление Тихон.

Твоят коментар