Пълно разглобяване на iPhone 12 и iPhone 12 Pro показва взаимозаменяеми дисплеи и батерии

Експертите от iFixit публикуваха детайлен материал с разглобяването на iPhone 12 и iPhone 12 Pro – двата нови смартфона на Apple, които излизат първи на пазара. И въпреки че те са позиционирани в различни категории с разлика от $200 в цената, оказва се, че имат доста сходства в хардуера. 

След разглобяването се оказва, че дисплеите на двата модела са взаимозаменяеми, въпреки че максималната яркост варира леко. Припомням ви, че и iPhone 12, и iPhone 12 Pro използват 6.1″ OLED екрани с гъстота на пикселите от 460 ppi. 

Батериите също са еднакви – с капацитет 2815 mAh. 

Заключението на iFixit е, че двете устройства заслужават оценка 6 от 10 за възможността да бъдат ремонтирани. Отбелязва се, че подмяната на дисплея и батерията остава приоритет и в новия дизайн на iPhone, а и повечето вътрешни компоненти са модулни и могат лесно да бъдат достъпени или подменени. Приветства се използването на винтчета вместо лепило, а повишената водоустойчивост може да затрудни някои поправки, но пък ще направи нуждата от ремонт след удавяне по-рядка.

Основният проблем според iFixit остава стъкленият гръб и дисплей, а и ако се счупи задното стъкло, ще трябва да се извадят всички компоненти и да се смени цялото шаси. 

Целия материал вижте тук https://www.ifixit.com/Teardown/iPhone+12+and+12+Pro+Teardown/137669.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар