Путин: Русия ще изобличава всички опити за изкривяване на историята на Втората световна война

Русия няма да допусне изкривяване на историята на Втората световна война и ще изобличи всякакви опити, насочени към това, заяви президентът Владимир Путин, изказвайки се на гала концерт в Кремъл по случай Деня на защитника на Отечеството, цитиран от TACC и Агенция „Фокус“.

„Наше задължение е винаги да помним цената на тази победа и няма да позволим на никого да зачеркне тази героична страница от историята. Ще изобличим всякакви опити за изкривяване на историята, да се забрави духа на съюзничеството и нашето бойно братство“, каза руският държавен глава.

Той припомни също, че в тежки кървави битки войниците не само са прогонили агресора от земята си, но и с чест са изпълнили благородната освободителна мисия – помогнали са на други държави да се освободят от нашествениците, от нацистите и техните слуги.

Държавният глава изрази увереност, че за настоящите и бъдещите поколения защитници на Отечеството „силата, духът и благородството на героите от Великата отечествена война винаги ще послужат като достоен пример за любов към родината, вярност към клетвата и войнския дълг“.

„През цялото време нашите войници вярно служеха на Отечеството, не щадейки себе си, защитавайки родната си земя. И нашият народ се гордее със своята издръжливост, смелост и сила, почита подвизите на известните командири, офицери и войници, създатели на наистина велики, легендарни победи“, заяви президентът.

„На този свят и светъл празник за нашия народ ще отдадем почит на падналите герои, ще отдадем почит на нашите уважаеми ветерани, които с право наричаме поколението на победителите“, каза президентът за предстоящото честване на 75-годишнината от Деня на победата през май.

В неделя президентът поздрави ветераните, личния състав, цивилния персонал на въоръжените сили и всички граждани на Русия с Деня на защитника на Отечеството. Според него този празник служи като символ на дълбоко уважение към хората, преминали военна служба или са избрали трудна военна професия за цял живот.

„Няма по-висока чест от носенето на руска униформа“, цитира Путин думите на пълководеца Михаил Кутузов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар